Project Description

UWT GmbH je jedan od vodećih svjetskih proizvođača uređaja za mjerenje nivoa svih vrsta rasutih, čvrstih ili tečnih materijala. Savršen su primjer, da tokom decenija, uz jasne principe i inovativna rješenja, porodična kompanija može prerasti u svjetskog giganta.

Od svog početka 1977. godine UWT GmbH je razvio širok spektar proizvoda kako bi pružio rješenja za mjerenje nivoa u gotovo svim granama industrije.

U ponudi su:

Rotonivo® – Rotacioni nivo prekidači

RN 3000 i RN 6000 serije rotacionih prekidača nivoa mogu se koristiti za detekciju svih vrsta praškastih/zrnastih materijala. Potpuno su neosjeljivi na prašinu, statički elektricitet, naljepljivanje materijala, promjene temperature i pritiska.

Vibranivo® – Vibracioni nivo prekidači

Vibro-viljuške karakteriše robusni dizajn od nehrđajućeg čelika i istovremeno visoka tačnost i preciznost. Veoma često se koriste u procesnim i skladišnim tankovima.

Capanivo® – Kapacitivni nivo prekidači

Capanivo nivo prekidač je izrađen od robusnog PPS materijala (Polyphenylene Sulfide) koji je pogodan i za aplikacije u industriji hrane a također je otporan i na mnoge agresivne materijale. Može se koristiti i u Ex zoni.

RFnivo® – RadioFrekventni nivo prekidači

Serija nivo prekidača koju je moguće koristiti za detekciju prisustva kako čvrstih materijala tako i tečnosti.

Nivobob® – Kontinualno mjerenje nivoa

Kontinualni mjerač nivoa, koristi se za mjerenje nivoa zrnastih i praškastih proizvoda u silosima i tankovima a takođet i za mjerenje interfejs nivoa (npr. čvrstog materijala prekrivenog sa tečnosti).

NivoRadar® – Kontinualno mjerenje nivoa

Kompaktan senzor koji mjeri udaljenost do 100m te zbog velike osjetljivosti, pogodan je za mjerenje skoro svih vrsta čvrstih materijala.