Project Description

Sigurnosni barkod sistem pozicioniranja FBPS proizvođača Leuzea, zahtjeva samo jedan senzor za brzu i sigurnu detekciju pozicije!

Brza i sigurna detekcija pozicije

Sigurnosni barkod sistem pozicioniranja FBPS proizvođača Leuzea, je prvi u svijetu sistem koji zahtijeva samo jedan senzor za brzu i sigurnu detekciju pozicije. Povezuje se sa sigurnsnom jedinicom za evaluaciju (npr. frekventni pretvarač) preko dva SSI interface-a i prikladan je za aplikacije do e nivoa sigurnosti (PL e).

Zbog toga omogućuje iznimno jednostavnu implementaciju sigurnosnih funkcija, kao i smanjeno vrijeme potrebno za ugradnju i servisiranje.

PREUZMITE BROŠURU

Prednosti sigurnosnog sistema za pozicioniranje

  • Sigurna detekcija položaja sa samo jednim uređajem sa nivoom sigurnosti PL e.
  • Pouzdan rad uz istovremeno čitanje nekoliko kodova
  • Iznimno jednostavna implementacija sigurnosnih funkcija
  • Male dimenzije
  • Brz odziv greške (10 ms)
  • Izuzetno robusna, mehanički otporna i UV otporna barkod traka
  • Jednostavna ugradnja i integracija zahvaljujući širokom radnom opsegu (50-170 mm) i inovativnom konceptu pričvršćivanja

Upotreba FBPS-a na brzim dizalicama za slaganje

Jedna od mnogih upotreba FBPS sistema za pozicioniranje je sigurno otrkivanje položaja na dizalicama. Za potrebe sigurnog pozicioniranja i praćenja brzine, npr. tokom održavanja, potrebna je detekcija sigurnog položaja.

Nakon što se utvrde opasnosti koje su prisutne u sistemu, te potreban nivo izvodljivosti sa odgovarajućom procjenom rizika, FBPS osigurava otkrivanje položaja sa samo jednim uređajem. Ovaj sigurnosni sistem pozicioniranja barkoda zadovoljava zahtjeve PL e/SIL 3 i čini implementaciju sigurnosnih funkcija posebno jednostavnom.

Najvažnije karakteristike sistema za pozicioniranje bar kodova

Pozicioniranje sa jednim uređajem, do PLe

FBPS sistem omogućava brzu i sigurnu detekciju položaja sa samo jednim uređajem. Ovaj uređaj je povezan sa sigurnom jedinicom za evaluaciju preko dva SSI interfejsa.

Nadalje, uređaj već ispunjava zahtjeve za PL e/SIL 3. Kao rezultat toga, sigurnosne funkcije se mogu implementirati izuzetno lako, a vrijeme i trud potrebni za instalaciju i servis su smanjeni.​

Detekcija brzih pokreta

Bar kod sistem za pozicioniranje je idealan za detekciju položaja u Vašim aplikacijama koje karakterišu brzi pokreti, npr. na dizalicama za slaganje.

U te svrhe FBPS ima brz odziv na greške – samo 10 ms. To omogućava optimizaciju krive brzine i performansi upravljanja.

Pouzdan rad

FBPS radi izuzetno pouzdano, jer svaka operacija skeniranja čita nekoliko kodova istovremeno, omogućavajući softveru da odredi tačnu poziciju. Zbog dijagonalne putanje snopa skeniranja i kretanja uređaja, svaki kod se skenira u različitim tačkama. Na ovaj način se sprječavaju greške u očitavanju uzrokovane lokalnim zaprljanjem ili oštećenjem.​

Također samoljepljiva plastična traka za bar kod je optimizirana za upotrebu u industrijskim okruženjima. Otporan je na UV zračenje, izuzetno mehanički izdržljiv, dok se ispisane vrijednosti položaja lako čitaju i pojednostavljuju rukovanje.

Brza i laka montaža

Promišljen koncept pričvršćivanja FBPS-a sa sistemom za brzu izmjenu osigurava jednostavnu montažu uređaja. FBPS je sigurno montiran na držač stezaljke pomoću opreme za montažu. Ovaj koncept štedi Vaše vrijeme tokom instalacije i omogućava vam da brzo promijenite uređaj ako je potrebno servisiranje.

Zahvaljujući širokom radnom opsegu 50-170 mm, lako ćete integrirati FBPS u postojeće sisteme.​

Želite li znati više?

Ukoliko želite znati više budite slobodni i kontaktirajte nas na već poznate mail-ove.

info@tipteh.ba
nadir.durmic@tipteh.ba
ognjen.petric@tipteh.ba
sevko.imamovic@tipteh.ba
emir.hajdukovic@tipteh.ba