Project Description

Industrijski switch je osnovna komponenta IoT-a koji omogućava povezivanje sa različitim uređajima unutar sistema kako bi se olakšala mrežna komunikacija, prijenos podataka i veća kontrola nad uređajima. Primjenjiv je u bilo kojoj industriji i pomaže da složeni sistemi budu kohezivni i međusobno povezani centralizacijom njihove mreže.

TELTONIKA industrijski switch TSW210

Potpuno novi na tržištu neupravljivi industrijski switch TSW210 posjeduje 2 SFP long-range modula za optičku komunikaciju i 8 Gigabit Ethernet portova brzine do čak 1000 Mbps za preuzimanje/učitavanje.

TSW210 se ističe u optimizaciji upravljanja vašim resursima. Kao neupravljani switch, dizajniran je kao plug and play i ne zahtjeva nikakvu konfiguraciju prije korištenja. To ga čini idealnim u današnjem svijetu gdje je vrijeme vrijedan resurs i gdje uređaji moraju brzo i bez problema da se spoje na mrežu.

Prednosti TSW210

  • Dizajniran za rad čak i na ekstremnim temperaturama i nepovoljnim okruženjima,
  • 2 SFP long-range porta za optičku komunikaciju i 8 Gigabit Ethernet portova čine TSW210 idealnim izborom za mreže na velikim udaljenostima bez ugrožavanja pouzdanosti ili kašnjenja.
  • Kompaktna veličina, DIN šina i druge mogućnosti površinske montaže i 2-pinska industrijska DC strujna utičnica s rasponom ulaznog napona od 7-57 VDC čine ovaj neupravljani switch lakim za uklapanje u složene mehaničke postavke solarnih sistema.

PRIMJENA: Centralizacija solarnog sistema

Obnovljivi izvori energije nastavljaju da nadmašuju energetsko tržište. Posljednja prognoza je da će samo solarna energija dostići 1,5 TW do 2025. godine, te je njena budućnost neupitna.

TSW210 je idealno rješenje koje omogućava pristup i upravljanje svim uređajima u solarnom sistemu. Pomoću njega je moguće pouzdano i lako povezati sve uređaje na cloud te na taj načini vršiti daljinsko upravljanje. Kako je baziran na principu plug and play, osigurava pristup svim uređajima uz minimalnu složenost.

Prijavite se na TELTONIKA WEBINAR

Pozivamo Vas na prezentaciju novog switch-a TSW210 sa ekipom iz TELTONIKA-e 02.06.2022. godine u 10:00.

Na ovom webinaru će biti prikazane aplikacije u kojima je korišten TSW210, te će se razgovarati o svim prednostima koje može pružiti Vama i Vašim rješenjima.

Ukoliko želite saznati više informacija o samom načinu rada, konfiguraciji, način primjene u industrijskom okruženju, solarnim sistemima i centralizaciji drugih sistema prijavite se na besplatni WEBINAR

PRIJAVITE SE NA WEBINAR