Project Description

Frekventni regulatori Yaskawa CR700 osiguravaju savršeno uravnotežen rad i upravljanje kranovima. S inovativnim rješenjima smanjit ćete početna ulaganja, povećati produktivnost, skratiti svakodnevne postupke održavanja i smanjiti potrošnju energije.

Iskoristite prednosti inovativnih karakteristika frekventnih pretvarača

Yaskawa je stekla povjerenje kupaca kroz tri desetljeća kontinuiranog poboljšanja ključnih aplikacijskih funkcija za kranove i građevinske dizalice. Jedinstvena poboljšanja namjenskih karakteristika ponos su ove stabilne kompanije.

Vrhunske karakteristike frekvencijskih regulatora CR700 pružit će vam bolju kontrolu nad upravljanjem teretom u proizvodnom procesu.

PREUZMITE BROŠURU

Sinhrono praćenje položaja pomoću frekventnih regulatora

Frekventni regulatori CR700 mogu se pohvaliti izuzetno ključnom funkcijom kontrole položaja pod nazivom “master-follower”. Ova funkcija je nezamjenjiva za sve aplikacije u kojima želite osigurati sinhron i tačan rad motora koji nisu mehanički međusobno povezani. Pritom možete kontinuirano pratiti ciljnu i stvarnu vrijednost položaja osovine motora i upoređivati ​​ih s funkcijama kontrole brzine i položaja. Istodobno vam pruža i iznimno precizan rad u paru sa drugim frekventnim pretvaračem.

Spriječite njihanje tereta tokom pomicanja dizalice

Napredna funkcija frekventnih regulatora za ograničavanje njihanja opterećenja u radu dizalice poboljšava učinkovitost i sigurnost u uzdužnim i poprečnim kretanjima dizalice. Ograničavanjem poprečne oscilacije tereta moći ćete brže i lakše postaviti teret na određeno mjesto. Ova pametna funkcija ne samo da pomaže operateru dizalice, već i smanjuje troškove održavanja na račun manjeg trošenja dijelova.

Optimizacija vremena ciklusa dizalice

Funkcija pametne detekcije malog opterećenja omogućuva da prilagodite brzinu dizanja težini tereta, čime se optimizira vrijeme ciklusa dizalice. Ako je opterećenje malo, brzina dizanja se automatski prebacuje na maksimalnu. Kao rezultat toga, skraćuje se vrijeme rada dizalice i povećava produktivnost.

Ostale korisne funkcije frekventnih regulatora

Učinite svoje aplikacije za kranove još jednostavnijom i praktičnijom uz dodatne funkcije frekventnih regulatora CR700:

Želite li znati više?

Ukoliko želite znati više budite slobodni i kontaktirajte nas na već poznate mail-ove.

info@tipteh.ba
nadir.durmic@tipteh.ba
ognjen.petric@tipteh.ba
sevko.imamovic@tipteh.ba
emir.hajdukovic@tipteh.ba