Project Description

PLC kontroleri sa “multitouch” displejem

Kompanija Unitronics je proširila seriju Unistream sa novim modelom, a riječ je o PLC-u sa 10,4” multitouch displejem. Na PLC je ugrađen kapacitivni displej osjetljiv na dodir koji detektuje dodir na pet različitih tačaka istovremeno. PLC je time dobio funkcionalnost pametnih uređaja, te je korištenje istog veoma jednostavno. Tu su i funkcije “Stretch in Pinch” za povećanje i smanjenje veličine zaslona, dvoručne komande za veću sigurnost, “Swipe”, “Double – Tap”, “Press & Hold” i mnoge druge, što će osigurati da korisnička iskustva budu još bolja.

Prednost PLC kontrolera

Prednost Unitronics kontrolera jeste dizajn koji objedinjuje ekran u boji osjetljiv na dodir i moćan CPU. Jedan kontroler pruža mogućnost obrade 2048 signala sa I/O signalnih modula. Veliku konkurentnost predstavlja i jednostavan pristup kontroleru koji je moguć putem standardnih industrijskih komunikacionih protokola. PLC podržava Modbus (Serijski/Ethernet), Ethernet IP, TCP/IP, FTP, serijski, UniCAN, CAN Layer 2 i CANopen protokole. Kontroleru je moguće pristupiti i daljinski putem PC, tableta ili pametnog telefona.

Besplatan softver UniLogic!

Pored toga, Unitronics nudi i besplatan softver UniLogic. Zasnovan na jednostavnom i preglednom korisničkom interfejsu koje će Vam uveliko uštediti Vaše vrijeme i živce. Sofisticirani softver pruža mogućnost izrade logičkog dijela programa kao i dizajniranje HMI panela u istom prozoru. Značajno olakšava konfiguraciju i korištenje komunikacija te ne zahtjeva ladder programiranje. Programiranje je olakšane strukture i omogućava integraciju različitih parametara u jednu cjelinu. Prednost je i korištenje funkcijskih blokova, koje je moguće koristiti u svim novim projektima nakon što se jednom konfigurišu. To omogućava uštedu vremena programiranja za 50%! Pored tekstualnih instrukcija tu je mogućnosti korištenja audio, video, PDF datoteka što pruža korisnicima olakšano korištenje HMI panela. “Data Sampler” služi za čuvanje i obradu podataka u kontroleru. Podaci se zatim mogu uređivati, prenositi na SD karticu ili slati e-mailom u vidu poruke. Daljinski pristup omogućava spajanje na kontroler putem Ethernet veze, USB ili VNC priključka.

Sve navedene funkcije i aplikacije isporučuju se sa kontrolerom uz besplatnu tehničku podršku!