Project Description

Teknokol kućišta su dizajnirana za sisteme potpornih nosača/ruku, kioska i VESA nosača. Sva kućišta su lako prilagodljiva i podržavaju Siemens, Omron, B&R, Beckhoff, Advantech i mnoge druge proizvođače industrijske opreme.

Kontrolni paneli i industrijski računari sada su osnova za mašine i proizvodne linije. Teknokol sistemi su dizajnirani ergonomski u svrhu osiguranja sigurnijeg rada.

Teknokol nudi dvije serije kućišta, ECO liniju (ECO060, ECO090, ECO120 i ECO150) i TKP2000. Unutrašnja dubina kućišta se može izraditi prema standardnim modelima, ali i prema zahtjevima i vrsti aplikacije (Solution +90).

Standardne karakteristike

Standardne karakteristike uključuju zaštitu od IP65, anodiziranu boju aluminijuma, ugaone spojnice RAL 7035 i ugaone poklopce RAL 7016. Teknokol na zahtjev može osigurati spojnice i poklopce u boji, kao i obradu LCD ekrana, dugmadi, prekidača itd.

TKP Panel sistemi

PANEL BEZ RUČKE – Eco6000

Upravljački paneli serije ECO 060 su upravljački paneli s najmanje interne upotrebe. Sa svojom modernom linijom i elegancijom; zajedno sa artikuliranom dodatnom funkcijom panela, modularnost je dostigla viši nivo. Unutrašnja dubina panela serije 060 iznosi 60 mm, a modul TK060.832 sa rukohvatom omogućava operateru još lakše i jednostavnije upravljanje ovim panelom.

PANEL SA JEDNOM RUKOM – Eco6000

Zahvaljujući svojim jedinstvenim aluminijumskim profilima, ima lakšu i robusniju strukturu od ostalih primjera. Ima karakteristiku zidne montaže sa vijčanim spojem iz četiri ugla.  Za teške uslove rade dostupni modeli sa dihtunzima kako bi se sprečilo prodiranje prašine ili vode u unutrašnjost panela. Profil panela, uglovi panela, prednji i stražnji paneli izrađeni su od aluminija, ugaoni poklopci od plastičnog materijala. Za jednostavnije rukovanje ovi paneli dolaze za ugrađenom ručkom sa jedne strane panela.

PANEL SA TASTATUROM – Eco6000

ECO 060 serija omogućava veću iskorištenost panela pomoću posebnog dijela za tastaturu. Sa svojom modernom linijom i elegancijom, zajedno sa artikuliranom dodatnom funkcijom panela, modularnost je dostigla viši nivo. Unutrašnja dubina ovih panela je 150 mm, a podršku za direktno povezivanje na krakove rukovaoca pruža modul TK060.830 (dodatak povezivanju s panela). Dvije ploče mogu se otvoriti i zatvoriti u sredini pomoću šarke i sistema zaključavanja u srednjem dijelu. Takođe i ovde su dosputni modeli sa dihtunzima ukoliko se koriste u otežanim uslovima rada. Tastatura se može prilagoditi prema korisnikovom uglu korištenja.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite našem timu prodajnih inženjera, koji će Vam rado pomoći pri odabiru odgovarajuće opreme za Vašu željenu aplikaciju.