Project Description

Osnova sistema su standardni BL20/BL67/BLcompact sistemi za koje je TURCK razvio RFID module, specijalne glave za čitanje/pisanje (u kućištu standardnih senzora) i naravno tagove za različite aplikacije.

RFID koncept dostupan je i u obje tehnologije HF (13.56 MHz, ISO15693) i UHF (840…960MHz, ISO 18000-6CEPCglobalClass 1 Gen 2) tehnologiji koja omogućava izuzetno velike udaljenosti čitanja/pisanja. Velika brzina čitanja i upisa.
Fleksibilna integracija. Temperatura do 210°. Long life FRAM tagovi. Interfejsi za PROFIBUS-DP, DeviceNet, Ethernet Modbus-TCP, PROFINET IO, EtherNet/IP. Turck RFID sistem zasnovan je na već poznatoj platforni decentraizovanih I/O sistema BL67 (montaža direktno u polje) i BL20 (montaža u ormar). Sastoji se od nosilaca podataka (tagovi), read/wright glava, sistema za konekciju i gateway-eva za određeni tip bus-a. Čitanje i upis mogu se vršiti tokom kretanja taga. Sa brzinom od samo 0.5ms po jednom bajtu ni brzine kretanja od 10m/s nisu problem.
Tagovi za temperature do 210° eliminišu potrebu za skidanjem u procesima sušenja ili pečenja. EEPROM ili novi FRAM tagovi omogućavaju skoro negraničeni broj upisa/čitanja, a upisane podatke tag čuva do 10 godina. Veliki izbor glava za čitanje i upis (oblik standardnih senora), domet od 15 do 200mm. Interfejsi za povezivanje na standardne BUS gateway-e su sa 2, 4, 6, 8 kanala sa IP67 ili IP20 zaštitom.
Na stranici: pdb.turck.de/en/DE/rfid/simulator dostupan je simulator gde se on-line može izvršiti selekcija tagova i glava za čitanje i upis u zavisnosti od željene brzine, količine podataka i udaljenosti tagova. Veoma koristan alat. Mogućnost instalacije čitačkih glava u EX zoni 1 i 2.