Project Description

Higijenski senzori Turck i ESCHA kabeli rade besprijekorno čak i u okruženjima s najvišim higijenskim standardima.
Optimalnom kombinacijom induktivnih i kapacitivnih senzora “washdown” Turck i F&B kabela sa ESCHA konektorima
osigurava nesmetan tok vašeg proizvodnog procesa u prehrambenoj industriji, ali i u farmaciji.

Higijenski induktivni senzori Turck – saznajte stanje ventila

Higijenski induktivni senzori kompanije Turck dizajnirani su za detektovanje otvaranja/zatvaranja ventila, vrata spremnika ili za  ugradnju u cijevi na razvodne ploče.

Datasheet higijenskih induktivnih senzora

Senzori su dostupni u različitim dimenzijama (promjeri M8, M12, M18 i M30), sa standardnim muškim konektorom sa navojem M12. Budući da su izrađene od
nehrđajućeg čelika, 1.4404 ili. AISI 316L, možete ih očistiti bez posljedica kiselim ili alkalnim sredstvima, kao i sredstvima za dezinfekciju.
Posebna brtva osigurava pravilno brtvljenje konektora i visoku klasu zaštite IP69K. Prednji poklopac senzora izrađen je od polimera s tekućim kristalima.
Lasersko ugravirani natpis ostaje trajno čitljiv.

Higijenski senzori otkrivaju sve metale na istoj udaljenosti (faktor 1). Otporni su na magnetska polja i rade besprijekorno na temperaturama od -40 ° C do +100 ° C.
Za napajanje koriste istosmjerni napon 10-30 VDC, a dostupni su sa PNP NO kontaktom.

Higijenski kapacitivni senzor NCLS 30 Turck – saznajte nivo medija

Efikasno koristite Turck higijenski kapacitivni senzor nivoa NCLS 30 za efikasno otkrivanje prisutnosti različitih medija u rezervoarima i cijevima u okruženjima sa najvišim higijenskim standardima.
Također će pomoći u zaštiti pumpi od rada bez medija – kako bi se spriječilo tzv. rad na suho. Senzor detektuje veliki broj medija, od tečnosti i viskoznih materijala, do granula i praškastih materijala.

Datasheet higijenskih kapacitivnih senzora

Glavne karakteristike higijenskog kapacitivnog senzora nivoa:

  • Ima higijenski vrh, otporan na pranje i sterilizaciju, te je u procesu dobijanja EHEDG certifikata.
  • Jednostavno ga povežite s kontrolerom putem industrijskog 4-pinskog konektora M12. Jasna indikacija statusa u obliku LED prstena omogućuje vam praćenje statusa senzora sa svih strana. Čak i na senzore koji su instalirani na visoko pozicionirana mjesta, njihovo stanje je vidljivo.
  • Napaja se istosmjernim naponom od 12-32 V, potrošnja mu je manja od 1 W.
  • Dva digitalna izlaza na senzoru mogu se zasebno postaviti kao NO / NC (normalno otvoren ili zatvoren kontakt). Izlazi mogu biti PNP, NPN ili push-pull. Možete ga parametrizirati putem  IO-Link okruženja, putem kojeg također možete pratiti vrijednosti procesa.
  • Procesna konekcija G1 / 2 ”, zajedno sa Turck adapterima, je također higijenska. Senzor se može koristiti na srednjim temperaturama od 0-100 ° C.
    Izrađen je od nerđajućeg čelika, 1.4404 ili. AISI 316L, najčešće korišten u prehrambenoj industriji. Nivo zaštite je IP67 / IP69K.

Higijenski kabeli sa ESCHA konektorima za različite higijenske zahtjeve

Povežite Turck higijenske senzore s ESCHA higijenskim kabelima. Iz širokog asortimana Escha kabela odaberite najprikladnije higijenske kabele s konektorima za različite dijelove vašeg proizvodnog procesa ili proizvodne linije koji zadovoljavaju različite higijenske zahtjeve.
Možete birati između higijenskih kabela s konektorima za tri područja: za područje izravnog kontakta s hranom, područje povremenog pranja i područje pakiranja hrane.

Higijenski kabeli za područija koja su često izložena kvašenju

Datasheet F&B kablova sa konektorima ESHA

 

U područjima gdje je potrebno povremeno pranje, hrana može doći u dodir s dijelovima sistema, ali se ne vraća u proizvodni proces. Stoga su higijenski zahtjevi za kabele i konektore niži.
Iskoristite jednostavnija rješenja za povezivanje ESCHA-e u ovoj oblasti, sa pristupačnim PVC kablovima. Konektori M12 sa plastičnom navrtkom su takođe dostupni na zahtjev.

Higijenski kabeli za područje izravnog kontakta s hranom

U dijelu proizvodnog procesa u kojem hrana može doći u dodir s dijelovima sistema prije nego što se vrati u proces, higijenski zahtjevi su posebno visoki. Kako biste izbjegli nakupljanje ostataka hrane na nastavcima, oni ne bi trebali imati “džepove”.
U ovom području iskoristite niz ESCHA proizvoda razvijenih prema „higijenskim standardima“ u skladu s EHEDG direktivom.
Kablovi i priključci izrađeni su od materijala koji su u skladu sa direktivama FDA. Visokokvalitetni TPE kablovi s konektorima omogućavaju vam održavanje besprijekorne čistoće s visokom otpornošću na kisela i alkalna sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Kablovi za područje pakovanja hrane

Područje pakovanja je uporedivo sa klasičnim industrijskim okruženjem, hrana ne dolazi u dodir sa dijelovima sistema. U ovom području nisu potrebna agresivna sredstva za čišćenje kao i čišćenje sa posebnim sredstvima.
U ovom području možete iskoristiti provjereni program standardnih ESCHA kablova s ​​konektorima za povezivanje senzora i aktuatora.