Project Description

U prethodnom periodu naša kompanija je realizovala projekat implementacije RFID čitača u industrijski proces. Naime, naš uvaženi klijent, koji surađuje sa renomiranim proizvođačima automobila, uputio je zahtjev za realizaciju navedenog projekta, što je Tipteh tim sa radošću prihvatio i uspješno odgovorio na zadatak.

Zadatak  Tipteh tima u ovom projektu je bio omogučiti očitanje RFID taga sa svakog od predmetnih modula (naslonjača za ruku u automobilima) tako da operater prije postavljanja kožne navlake na isti može provjeriti da li je pravilan RFID tag postavljen na predmetni modul, odnosno da li RFID tag odgovara kožnom uzorku koji je u izradi. Na taj način smo spriječili neželjeno postavljanje kožnog uzorka na predmetni modul za koji on nije predviđen, te smo time greške operatera sveli na minimum.

Na sljedećem videu možete pogledati realizovani projekat.

Za izradu ove aplikacije koristili smo TURCK RFID skener TN-UHF-Q300-EU-CDS zajedno sa UNITRONICS V700 PLC-om, te AUER zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

Ukoliko Vam je potrebna RFID oprema ili želite saznati više informacija u vezi iste, možete se obratiti našem stručnom timu inženjera koji će rado saslušati Vaše zahtjeve i pomoći Vam pri odabiru opreme ili izrade idejnog rješenja.