Project Description

Kompanija UWT sa svojim iskustvom dužim od 40 godina, je ujedno i jedna od svjetskih lidera u proizvodnji opreme za mjerenje i detekciju nivoa različitih vrsta medija od čvrstih, tečnih, praškastih, pa čak i veoma ljepljivih ili pjenušavih medija. Sa preko milion uspješno rješenih aplikacija, kompanija UWT može ponuditi odgovarajuće rješenje za različite grane industije kao što su prehrambrena, proizvodnja stočne hrane, hemijska, građevinska kao i industija plastike kao i mnoge druge industrijske grane u kojima je potrebno mjerenje nivoa bilo kog materijala.
Kompanija UWT ima veoma široku paletu proizvoda zasnovanu na kontaktnoj ili beskontaktnoj tehnologiji kao što su TDR-ovi, radari, kapacitivni senzori, viljuškasti senzori kao i rotacioni nivo prekidači.
Za detekciju nivoa tečnosti u tankovima, rezervoarima, cisternama ili cjevovodima kompanija UWT stavlja snažan fokus na kapacitivnu tehnologiju mjerenja. U nastavku možete pogledati nekoliko interesantnih ali istovremeno i veoma zahtjevnih primjera u kojima se koristi kapacitivni senzor serije CN7.

Mjerenje ljepljivih medija

Za ljepljive materijale i medije sklone stvaranju naljepka, poput meda, tehnologija Sens Sensitivity koja se nalazi u kapacitivnom senzoru nivoa CN7 obezbjeđuje pouzdano detektovanje čak i ukoliko je prisutna velika količina naljepka na samom senzoru.

Mjerenje pjenušavih medija

Pivo kao i  izuzetno lagana pivska pjena precizno se detektuju pomoću  CN7 senzora – CN7 senzor prepoznaje tačno koji medij treba mjeriti. Kompaktan i fleksibilan, određuje granični nivo u metalnim i nemetalnim spremnicima.

Mjerenje medija sa različitom specifičnom gustinom

Bez obzira da li želite da detektujete ulje ili vodu, UWT-ov kapacitivni senzor CN7 će bez problema da detektuje i jedan i drugi medij.

Naši inženjeri u saradnji sa kompanijom UWT će vam rado pomoći prilikom odabira odgovarajućeg senzora za vašu aplikaciju.