Project Description

U nastavku možete pogledati primjere mjerenja nivoa pomoću UWT mjerača korištenih u različitim industrijskim aplikacijama:

Građevinarstvo, cement i kamenolom

Za primjene u kamenolomu i rudarstvu, gdje su uslovi rada veoma bučni i prašnjavi, UWT nudi robusne uređaje sa potpunom IP zaštitom te standardno visokom pouzdanošću, čak i kada je riječ o mješalicama sa izrazito jakim vibracijama, dozirnim spremnicima ogromnih zapremina, transporterima ili silosima za skladištenje cementa.

Građevinarstvo, cement i kamenolom
Industrija stakla

UWT mjerači nivoa se također mogu pronaći i u svim područjima unutar industrije obrade stakla kako u skladištima, preradi tako i u proizvodnoj fazi. Na ovim primjerima možete vidjeti kako robusni senzori podnose velika mehanička opterećenja te pri tome pružaju veoma pouzdane rezultate, čak i u korozijskim medijskim okruženjima.

Industrija stakla
Elektroenergetski sektor

U elektroenergetskom sektoru sigurnost i učinkovitost su od najvećeg značaja. Zbog toga, UWT je dizajnirao svoje mjerače nivoa koristeći najnovije tehnologije i znanja. Uređaji su usklađeni prema svim relevantnim nacionalnim i međunarodnim Ex certifikatima. UWT svoje uređaje također oblikuje i prilagođava reaktorima, zatvorenim prostorima i veoma visokim temperaturama i do 1100°C.

Elektroenergetski sektor
Prehrambena industrija

Unutar prehrambene industrije, apsolutna higijena je najvažnija. UWT mjerači predstavljaju sinonim za ispunjavanje ovog zahtjeva – za mjerenje nivoa začina, brašna, soli, šećera, orašastih plodova, čokolade i slično. UWT koristi materijale namjenjene isključivo za prehrambenu industriju na dijelovima mjernih uređaja koji dolaze u kontakt sa proizvodom, čime se osigurava cjelovita higijenska sigurnost.

Prehrambena industrija