Project Description

Jednostavno rukovanje teškim teretima
Motoman GP serija obuhvata kompaktne i iznimno učinkovite robote za velike brzine spajanja, pakiranja i opće namjene. U vremenu automatizacije, YASKAWA je proširila svoj asortiman proizvoda dodavanjem nekoliko novih modela nosivosti od 35 do 600 kg.

Trenutni GP modeli su “opće-namjenski” i sukcesivno mijenjaju robotske manipulatore dokazane HM serije.

Novi Motoman YRC1000 kontroler visokih performansi

GP serija robota upravljana je novim kontrolerom visokih performansi Motoman YRC1000. Ručni programator upravljačke jedinice YRC1000 je veoma ergonomski dizajniran sa jasno raspoređenim funkcionalnim tipkama. Najlakši u kategoriji teži svega 730 g. Zaslon osjetljiv na dodir omogućava intuitivan rad, a time i lako pomicanje manipulatora pomoću pokazivača. 3D simulacija na zaslonu programatora pokazuje stvarno kretanje robotske ruke i granice sigurne upotrebe. Otvoren interfejs predodređuje novu generaciju kontrolera za upotrebu u Industrie 4.0 okruženjima. Izuzetno kompaktna upravljačka jedinica sa volumenom ormara od samo 125 litata pruža optimalnu upotrebu prostora.

Robusan dizajn

Kao i prvi modeli GP serije, zglobovi (R, B, T) novih robota za rukovanje su konstruisani u skladu sa IP67 klasom zaštite. To im omogućava korištenje opreme u svrhe automatizacije u veoma otežanim uvjetima rada.

Kompaktan dizajn manipulatora omogućava rad u dubokim i uskim područjima, a glatke površine olakšavaju čišćenje robota.