Project Description

LMK 808 plastična potopna sonda od BD|SENSORS savršeno odgovara za aplikacije mjerenja nivoa u pitkim i otpadnim vodama. To joj omogućava izuzetno robusan kapacitivni keramički senzor koji se nalazi unutar sonde te ne zahtjeva nikakvo održavanje. BD|SENSORS je zaštitu od prenapona premjestio sa kabla na odvojivi dio sonde te razvio efikasnu zaštitu kabla od nagrizanja, što znači da je oštećenje kabla pouzdano spriječeno na dva načina. LMK 808 odlikuje tačnst mjerenja i dugotrajna stabilnost uz najmanju moguću količinu potrebnog održavanja.

Potopne sonde za kontinualno mjerenje nivoa moraju raditi pouzdano i trajno. LMK 808 plastična potopna sonda postavlja nove standarde sa izuzetno otpornim kapacitivnim keramičkim senzorom. Sonda je prečnika 35 mm i dizajnirana je za nominalne dubine od 0 – 1 mH2O do 0 – 100 m H2O. U standardnoj verziji njena tačnost iznosi 0,35% FSO a opciono 0,25% FSO.

Čistiji senzor – duži vijek trajanja

Vremenom se, alge ili školjke, pričvrste za potopne sonde što je potencijalni izvor greške u mjerenju. Uklanjanje istih lako može oštetiti osjetljivu dijafragmu senzora od nehrđajućeg čelika. LMK 808 sa kapacitivnim senzorom od čiste keramike (99,9% Al2O3) nije osjetljiv na ovakve pojave. Keramički senzor u kombinaciji sa plastičnim kućištem čini potopnu sondu otpornom na agresivne i abrazivne medije te je stoga gotovo neuništiva.

Više o LMK 808 potopnim sondama možete pronaći na ovom linku!