Project Description

Sigurnosne matrice su uređaji koji se koriste za pouzdanu detekciju pristupa osoba opasnim područjima mašina i uređaja. Dostupni su različiti modeli koji omogućavaju različit izbor ugrađenih funkcija kao što su: start/restart, EDM, vremenski kontrolisan paralelni muting, sekventni muting. Sve funkcije su dostupne jednostavnim podešavanjem pinova na samom uređaju.
Pored osnovne podjele na sigurnosne matrice tipa 2 MLD300, i tipa 4 MLD500, postoje dva tipa izvedbe sigurnosnih matrica: Aktivni primopredajnik i predajnik/prijemnik.

Aktivni primopredajnik

Ovaj sistem se sastoji od aktivnog primopredajnika (predajnik/prijemnik se nalaze u istom kućištu) i pasivnog ogledala s druge strane.
Ovo nudi ekonomično rješenje i veoma je jednostavno za instalaciju.
Radni opseg ovih sigurnosnih matrica iznosi od 0.5 do 8 m, i dostupne su sa 2 ili 3 svjetlosna snopa.

Predajnik/prijemnik

Za razliku od aktivnog primopredajnika ovaj sistem se sastoji od zasebnog predajnika i prijemnika ( i ogledala za savijanje svjetlosti ukoliko to aplikacija zahtjeva) i namjenjen je za aplikacije sa velikim radnim opsegom.
Radni ovih ovih sigurnosnih matrica može iznositi od 0.5 do 50 m ili od 20 do 70 m, a dostupne su sa 2, 3 ili 4 svjetlosna snopa, sve u zavisnosti od modela.

U nastavku možete pogledati pregledni video za MLD sigurnosne matrice