Project Description

POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN MODEL!!! BIM-UNT, univerzalni magnetni senzor, namijenjen je za SVE tipove cilindara i napravljen da pokrije SVE aplikacije.

Bilo direktno ili zahvaljujući brojnim dodacima za montažu, ovaj senzor se može montirati na sve tipove standardnih cilindara. Malo, ali robusno kućište u IP67/IP69K izvedbi ispuniće zahtjeve i najzahtjevnijih aplikacija.
Optimalno postavljeni robusni šeraf za montažu, omogućava brzu i laku montažu i čvrsto fiksiranje. Zajedno sa dobro postavljenim izlazom kabla sprečava podizanje senzora povlačenjem kabla prema gore. Senzor je dostupan sa kablom, kablom i konektorom M8/M12, čak i direktno sa M12 konektorom na sebi (dijelom prilagođeno kućište veličini M12 konektora). Visoka otpornost na elektromagnetne smetnje zadovoljava i strožije standarde koji će tek biti usvojeni. Senzorska površina nalazi se direktno na početku senzora što omogućava preciznu montažu i detekciju krajnjih položaja čak i na kratkim cilindrima.

LED dioda odlično je vidljiva i na dnevnom svetlu. Svi stari modeli senzora koji su bili konstruisani namjenski za posebne cilindre (na primjer Round, C-groove, T-groove, Dovetail-groove, Tie-rod i sl.) i dalje su dostupni. Serije NST, PST, QST, IKT, AKT, IKM i mnoge druge, kao i modeli na 230VAC, dvožični DC, REED i sl. i dalje su dio proizvodnog programa.

Najkraći senzor magnetnog polja na svijetu UNT serija kompletirana je sa novim tipom senzora BIM-UNTK. U pitanju je najmanji/najkraći senzor magnetnog polja na svijetu, sa dužinom od svega 19,7mm. Ima potpuno iste karakteristike kao i standardni BIM-UNT, stim što je optimizovan za T groove cilindre za montažu jednom rukom. Sa dodacima za montažu se može montirati i na ostale tipove cilindara.

Karakteristike:

  • 3-žična veza
  • DC 10…30V napajanje
  • NO kontakt
  • PNP izlaz
  • konekcija na kabl (i PUR kabl za aplikacije sa stalnim kretanjem) ili pigtail sa M8/M12 konektorima
  • Temperaturni opseg je -25° do +70°C
  • Status izlaza jasno je vidljiv preko LED diode

magnetni3