Project Description

YASKAWA frekventni regulatori serije L1000 nude rješenje za sve tehničke probleme i zadovoljavaju sve zahtjeve čak i najsavremenijih liftova današnjice. Pored udobne vožnje i preciznog pozicioniranja istovremeno ispunjavaju sve zahtjeve energetske efikasnosti. Serija L1000A je specijalna serija frekventnih regulatora namjenjena za upravljanje liftovima, konstruisan tako da može izdržati 3 miliona startovanja sa 165% izlazne struje. Takođe posjeduje napredne upravljačke funkcije za upravljanje idukcionim i PM motora sa i bez reduktora. L1000A dolazi sa sofisticiranim algoritmom vektorske kontrole i namjenskim upravljačkim funkcijama za liftove koje osiguravaju pokretanje lifta bez podrhtavanja i to bez senzora opterećenja, glatke promjene brzine kao i precizno zaustavljanje. L1000A čini vožnju liftom prijatnom i udobnom.

Napredne funkcije L1000A serije:

Postavljanje u rekordno kratkom vremenskom roku
Puštanje u rad i parametrisanje regulatora za liftove može biti prava noćna mora ali uz L1000A to je veoma jednostavno i sasvim prilagođeno krajnjim korisnicima.  Podaci o motoru se automatski podešavaju u stanju mirovanja  a fabričke postavke su prilagođene većini aplikacija, a parametri se  mogu prikazati na 11 različitih jezika. L1000A regulator dolazi sa ugrađenim LCD panelom i tastaturom, a ukoliko je potrebno vrlo jednostavno se može izmjestiti na neku drugu poziciju kao što su vrata elektroormara a za povezivanje sa regulatorom koristi kabl sa RJ45 konektorom.

Operacija spašavanja
U slučaju nestanka struje L1000A se jednostavno može napajati baterijama ili neprekidnim napajanjem (UPS). Lift se može automatski evakuisati u pravcu lakšeg opterećenja omogućavajući optimalan odabir korištenih komponenti bez prekomjernog opterećenja.

5 nezavisnih S-krivih za još udobniju vožnju
Frekvetni regulatori L1000A serije omogućavaju podešavanje 5 nezavisnih S-krivih kako bi se postigla što udobnija vožnja i kako bi se izbjegli nagli prelazi prilikom promjene brzine,  posebno prilikom pokretanja i zaustavljanja.

Kompenzacija momenta prilikom pokretanja bez senzora opterećenja
Fukcija kompenzacije momenta bez senzora opterećenja, uključujući anti-rollback funckiju, spriječava propadanje i osigurava glatki start lifta bez propadanja. Anti-rollback funkcija obezbjeđuje odgovarajuću količinu kompenzacije zakretnog momenta za suzbijanje podrhtavanja i spriječava nagle promjene brzine kada se kočnica otpusti.

U nastavku možete pogledati kratki video za podešavanje parametara koji se odnose na  Auto-tune za indukcione motore