Project Description

Unitronics-ov novi UniStream All in One kontroler donosi nam napredne komunikacijske mogućnosti koje su nam neophodne za Industry 4.o, i u potpunosti podržava novu liniju UniStream Remote I/O modula baziranih na Ethernetu.
Visoko kompaktni, All in one kontroleri, su idealni za OEM proizvođače opreme kao i za sistem integratore, jer omogućavaju uštedu prostora a neumanjujući svoju funkcionalnost za upravljanje složenim industrijskim procesima.

Dostupna su dva modela Unistream All in One kontrolera: UniStream Built-in i UniStream Built-in Pro, a dostupne su i dvije veličine od 5″ i 7″. Obe serije podržavaju MQTT, SNMP, VNC, FTP, SMS, email, kao i komunikaciju pomoću GSM/GPRS modema. Pro verzija ima ugrađeni Webserver, audio priključak, podržava video, kao i SQL, što u mnogome olakšava posao krajnjim korisnicima a posebno onim koji se svakodnevno susreću sa Industry 4.0.

Modular i Built-in kontroleri iz porodice UniStream podržavaju UniStream Remote I/O module i na taj način proširuju svoje mogućnosti. Nova linija Remote I/O  sastoji se od Remote I/O adaptera zasnovanih na Ethernetu i velikog broja Remote I/O modula, od koji svaki nudi različitu konfiguraciju analognih i digitalnih I/O.

UniStream Built-In sa otporničkim “color touch” displejom, omogućava uštedu  prostora, i nema potrebe za ožičavanjem i podešavanjem dodatne komunikacije između Panela i PLC-a.
Ugrađene I/O konfiguracije zavise od modela, i dostupni su modeli sa analognim, digitalnim, temperaturnim kao i sa brzim I/O, a korisnici postojeću konfiguraciju mogu uvjek da prošire sa:
–  lokalnim I/O do 2 048 ulaza/izlaza,
– UniStream Remote I/O, baziranih na Ethernetu, sa preko 10 000 ulaza/izlaza.

Ugrađeni COM portovi sadrže Ethernet, 1 USB host i 1 mini-B USB port, a takođe dostupni su i dodatni priključci za serijsku i CANbus komunikaciju.
UniStream kontroleri sadrže mnoštvo funkcija kao što su: automatsko podešavanje PID-a, skladištenje podataka, rad sa tabela i receptima, uzorkovanje podataka i njehovo prikazivanje u vidu trendova i grafova, ugrađeni alarmi, višestepene šifre, i plug & play komunikacije za CANopen, CAN Layer2, MODBUS, EtherNet/IP, i još mnogo toga.
Pored standardnog Ladder programiranja korisnici svoj kod mogu pisati i u C programskom jeziku, a takođe imaju mogućnost dizajniranja HMI ekrana kao i kreiranja Web stranice na više jezika, uključujući i Azijske jezike. Sve funkcije koje se koriste mogu se sačuvati u biblioteci i ponovo pozvati i koristiti u drugim projektima.

Unitronics-ova politika “bez skrivenih troškova” prema krajnjim kupcima ostaje nepromjenjena, a kompletan softver, uslužni programi i podrška dostupni su bez dodatne naknade.

U nastavku pogledajte kratki video za UniStream Built-in PLC kontrolere