Project Description

Robusnost i preciznost odlikuju novu seriju Turck-ovih transmitera pritiska. To se odnosi čak i kada rade u zahtjevnim uvjetima. Područja uprimjene transmitera pritiska protežu se od zahtjevnih mjerenja u mašinama do upotrebe u strogo namjenskim aplikacijama poput upotrebe u Ex-Zonama, vodovodu, brodogradnji itd.

Kupci imaju na raspolaganju različite izvedbe priključaka, različite vrste izlaznih signala kao i različite vrste mjernih ćelija (keramičke, metalne). Mjerenje pritiska kreće se u rasponu od 1 do 1000 bara, po želji kupca dostupni su i mjerači niskog pritiska 600 mbara. Velik izbor mjerača pruža mogućnost odabira optimalnog rješenja za mjerenje pritiska zraka ili tečnosti za širok izbor aplikacija.

Nova serija nije optimalna samo s tehničke strane, nego i cjenovno. Vrijeme isporuke za standardne varijante je kratko, senzor je također moguće prilagoditi posebnim potrebama. Time Turck jača svoj položaj kao proizvođač senzora pritiska na tržištu.

Pored nove serije pretvarača pritiska PT, program Turck nudi i mjerače sa zaslonom i tipkama za podešavanje rada digitalnih ili analognih izlaza kao i IO Link komunikacije.