Project Description

Teltonika Vam nudi opremu kao što su ruteri, modemi, gateways i IoT platforme za automatizaciju. Teltonik IoT Group već 20 godina razvija vrhunsku opremu i rješenja za IoT – sa željom da korisnicima olakša rad. Sa tehnološki naprednim proizvodima, dugogodišnjim iskustvom i pouzdanim lancem dobavljača, probili su se na tržište 130 zemalja svijeta, te plasirali milione svojih IoT uređaja.

Teltonika ruteri

Asortiman Teltonika serije RUT nudi širok dijapazon rutera sa različitim tehnologijama bežičnog i žičnog povezivanja, kao i mogućnostima za specifične primjene. Povezivanje je moguće putem Wi-Fi (ruter kao pristupna tačka ili klijent), Ethernet kabla ili putem LTE (4G) mreže.

Ruter ima dva slota za SIM kartice. Ova opcija omogućava korištenje kartica različitih operatera, te povezivanje preko kartice koja je u domaćoj mreži (ne u roaming-u) ili ima bolji signal.

Karakteristike rutera

  • Sve rutere karakterizira robusno aluminijsko kučiste kompaktnog dizajna, koji rade u proširenom temperaturnom opsegu od -40°C do +75°C,
  • Jednostavna montaža na DIN šinu,
  • Širok raspon napona napajanja, od 9 V DC do 30 V DC,
  • Ruter može da djeluje i kao VPN server ili kao klijent,
  • RutOS operativni sistem također podržava MQTT protokol i tako djeluje kao MQTT broker ili izdavač.

Teltonika modemi

Industrijski mobilni modemi su pristupačna i raznovrsna opcija koja osigurava mobilnu povezanost IoT i IIoT uređaja i sistema.

Snažni mobilni industrijski modemi serije TRM nude mnoge mogućnosti povezivanja: 4G, LTE Cat 1, LTE Cat-M1, LPWAN i NB-IoT, a kompatibilni su i sa starijim tehnologijama kao što su EGPRS (2G) i 3G.

PREUZIMANJE BROŠURE

Teltonika Gateway

Gateway je uređaj koji predstavlja čvor za povezivanje dvije mreže nekompatibilne sa protokolom. Serija TRB od Teltonike je niz programabilnih M2M gateway-a namijenjenih za povezivanje uređaja sa internetom.

Možete birati različite interface-e kao što su: Ethernet, RS232, RS485 ali i I/O.

I/O verzija ima analogne (4-20 mA) i digitalne ulaze, koji mogu biti galvanski izolovani, kao i relejske izlaze (sa ili bez zasuna).

Teltonika online RMS platforma

Svi Teltonika ruteri i gateway-i mogu biti povezani na sistem za daljinsko upravljanje RMS (Remote Managment System). RMS je centralizirana online platforma za povezivanje svih mrežnih uređaja Teltonike, koji nudi jedinstven pristup, praćenje i kontrolu rada tih uređaja.

RMS platformi se može veoma lahko pristupiti putem web pretraživača ili aplikacije za mobilni telefon. Pomoću njega možete nadzirati rad uređaja za brzi pregled određenih statistika, npr. OEE ili historija putovanja vozila.

Želite li znati više?

Ukoliko želite znati više budite slobodni i kontaktirajte nas na već poznate mail-ove.

info@tipteh.ba
nadir.durmic@tipteh.ba
ognjen.petric@tipteh.ba
sevko.imamovic@tipteh.ba
emir.hajdukovic@tipteh.ba