Project Description

SPOHN+BURKHARDT, vodeći Njemački proizvođač džojstika i kontrolnih sjedalica, povjerio je kompaniji Tipteh d.o.o. zastupništvo svojih proizvoda na teritoriji Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Spohn+Burkhardt je poznat po vrlo visokoj kvaliteti svojih upravljačkih uređaja koji se mogu pohvaliti dugim vijekom trajanja, širokim temperaturnim područjem rada te visokim nivoom IP zaštite. Osim priključnih potenciometara i elemenata za smjer, mogu se veoma jednostavno opremiti i sa Hall-ovim senzorima. Najnoviji model se jednostavno može proširiti sa Hall-ovim 3D senzorom. Pored klasičnih sklopki i analognih izlaza u ponudi su i džojstici koji podržavaju različite vrste protokola poput, CAN, HS2, Profibus i ProfiNet.

Zbog visoke pouzdanosti i robusnosti, njihovi kontrolni džojstici se koriste u građevinarstvu, brodskim lukama, kranovima, dizalicama, poljoprivredi, šumarstvu, livnicama i svuda gdje čovjek upravlja kretanjem nekog stroja. Posebni palubni kontrolni džojstici namjenjeni su za upravljanje plovilima (brzinom i smjerom). “Railway Professional” serija upotrebljava se za upravljanje vozovima, tramvajima, visoko-precizni džojstici se koriste i za upravljanje invalidskim kolicima, lifotvima i drugim uređajima.

Pored upravljačkih džojstika, Spohn+Burkhardt proizvodi i kontrolne sjedalice. U proizvodnom programu također imaju i kočione otpornike.