Project Description

Vodeći proizvođač opreme za industrijsku komunikaciju HIRSCHMAN, iz porodice Spider III predstavlja cjenovno pristupačan industrijski switch. Dizajniran za rad u ekstremnim uslovima, u skladu sa zahtjevima određenih standarda i certifikata, te pogodan za pouzdanu PROFINET komunikaciju.

Standard Line serija mrežnih switcheva dizajnirana je za rad u teškim uvjetima gdje upravljanje switchevima nije potrebno. Velike brzine prenosa postižu se sa opcionim Gigabit-nim portom, prilagodljivim različitim vezama (RJ45, DSC, ST, SFP). Fizički malih dimenzija, Plug and Play sistem omogućava jednostavnu instalaciju i podešavanje, i nisku potrošnju.

SPIDER III Premium Line mrežni switchevi su nadograđeni Standard Line switchevi sa implementiranim rješenjima, hardver i softver, koji omogućavaju upravljanje switcheva. Uređaj posjeduje širok spektar certifikata, standarda i odobrenja za rad u raznim područjima industrije, transportnim i brodskim aplikacijama. Switchevi između ostalog ispunjavaju PROFINET zahtjeve A klase i funkcionišu u zoni 2 po ATEX direktivi.

Prednosti Spider III-PL (Premium Line):

  • pomoću funkcije Quality of Service (QoS) se dostupna propusnost opsega raspoređuje na prioritetno namijenjen protokol ili korisnike koji su ključni za funkcionisanje sistema. Shodno ovoj funkciji, switch je pogodan za aplikacije u skladu sa PROFINET CC-A
  • mehanizam za sprečavanje petlje u mreži (Broadcast Storm), prilikom kontinuiranog preopterećenja u mreži, uređaj ograničava promet i time sprečava kolaps sistema
  • automatsko podešavanje Ethernet parametara povezanih uređaja (Auto-Negotiation, Speed, Duplex Mode), kako bi se izbjegao neuspjeh uzrokovan pogrešnim postavkama (duplex neusklađenosti)
  • svaki neaktivan ulaz može se isključiti kako bi se spriječio neželjeni promet
  • redudantno napajanje i kontrola statusa pojedinih ulaza
  • upravljanje velikim paketima (jumbo frames) za povećanje kapaciteta
  • zaštita od preopterećenja, pri velikom prometu, zadržava pakete i tako sprečava gubitak istih
  • ušteda energije fizičkog sloja (model OSI) kod prenosa podataka
  • poboljšana mogućnost jednostavnog upravljanja i konfiguracije preko USB interfejsa

Karakteristike Spider III (Standard Line i Premium Line) mrežnih switcheva:

hirschmann_spider_iii