Project Description

Industrija pakovanja i ambalaže koristi naljepnice različitih formata, veličina, materijala i tekstura koje se lijepe na proizvode i ambalažu pomoću mašina za etiketiranje. Tačnost postavljanja naljepnica vrlo je važna u ovom procesu. Postavljanje naljepnica zahtjeva precizno pozicioniranje naljepnice na proizvodu ili pakovanju pri velikim brzinama. Da bi se postigla tražena preciznosti postavljanja naljepnica, veoma je važna pouzdana detekcija naljepnica kao i kratko vrijeme odziva senzora.

Sve navedene zahtjeve ispunjavaju viljuškasti senzori kompanije Leuze, kao kombinacija predajnika i prijemnika u jednom kućištu. Iskoristite izuzetnu osetljivost ovih senzora, kao i njihovu jednostavnu montažu bez dodatnih poravnanja.

Viljuškasti senzor GSX14E- optička i ultrazvučna detekcija u jednom senzoru

Viljuškasti senzor GSX14E prvi je na svijetu koji kombinuje optičke i ultrazvučne metode detekcije u istom senzoru. Kombinujući blagodati obje metode, pružit će vam pouzdano, brzo i tačno otkrivanje širokog raspona različitih naljepnica. Materijal, tekstura, oblik i veličina naljepnica nisu ograničavajući. Čak i ako su vaše naljepnice nehomogene, izrađene od “BOPP” materijala, moći ćete ih pouzdano otkriti pomoću ovog senzora.

GSX14E je idealan izbor za aplikacije koje zahtjevaju veliki broj različitih naljepnica, a koje su do sada zahtjevale veći broj različitih senzora.

Glavne prednosti kombinovanog GSX14E viljuškastog senzora

  • Pouzdano otkrivanje naljepnica izrađenih od različitih materijala, što omogućava univerzalnost vaših uređaja i smanjuje zagušenja na linijama za pakovanje.
  • Stabilna konfiguracija senzora koju nije potrebno resetovati nakon promjene trake s naljepnicama. Ušteda vremena za postavljanje senzora znači dobivanje vremena za proizvodnju.
  • Brzo i jednostavno podešavanje senzora pomoću tastera.
  • IO link komunikacija, koja omogućava podešavanje senzora putem PLC-a.
Klikom na ovaj link preuzmite datasheet