Project Description

OptoNCDT 1750 je veoma moćan laserski triangulacijski senzor koji se koristi za veoma brza i precizna mjerenja u industiji. Novi algoritam za izračunavanje udaljenosti i poboljšane komponente osiguravaju najveću tačnost i dinamiku do sada. Optički sistem visokih performansi generiše malu svjetlosnu tačku na ciljanom objektu i omogućava pouzdano otkrivanje i najmanjih neravnina. Zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, ovaj senzor se može instalirati i na mjestima koja su prostorno veoma ograničena.

Osnovne karakteristike

  • Mjerni opseg (mm): 2 // 10 // 20 // 50 // 100 // 200 // 500 // 750,
  • Linearnost od 1.6 µm (± 0.06 – 0,09% FSO),
  • Podesiva frekvencija mjerenja do 7,5 kHz,
  • Izlaz: analogni (4… 20 mA; 0… 5 V / 0… 10 V) i digitalni (RS422 / 16 bit),
  • Prilagođavanje izloženosti u realnom vremenu (RTSC),
  • Unaprijed postavljena i pojedinačna podešavanja putem web interfejsa.

Različiti tipovi površina predstavljaju veliki izazov za optička mjerenja. Micro Epsilon je efikasno riješio ovaj problem kombinacijom RTSC tehnologije i unaprijed konfigurisanim SMART programima. OptoNCDT 1750 senzori rade bez obzira na vrstu i boju materijala i omogućavaju vam lako mjerenje čak i sa mat ili sjajnim metalima, prozirnim polimerima (plastika) ili organskim materijalima.
OptoNCDT 1750 laser se ističe svojom karakteristikom kompenzacije površine u realnom vremenu. Ova karakteristika (RTSC) određuje količinu refleksije od ciljanog objekta/površine tokom kontinualnog izlaganja izvoru svjetlosti u realnom vremenu. Vrijeme izlaganja ili količina svjetlosti koju proizvodi laser se optimalno podudara sa reflektovanim karakteristikama od ciljanog objekta/površine. Ovo omogućava izuzetno pouzdano mjerenje čak i na veoma reflektujućim površinama.

Klikom na ovaj link preuzmite brošuru