Project Description

Serija jednostavnih, pouzdanih i pristupačnih proizvoda iz COGNEX-a ažurirana je sa novim modelima kamera za detekciju boja i to 120C i 130C.

Modeli kamera serije In-Sight 2000 predstavljaju kompletan sistem: osvjetljenje, očitanje i obradu sistema snimanja. Sastoji se od ugrađene kamere, procesora visokih performansi i kružno postavljenog LED osvjetljenje koje emituje difuzno svjetlo. Senzor odlikuje modularan dizajn koji dopušta instaliranje različitih vrsta osvjetljenja, objektiva i drugih priključaka.

Obrada snimljene slike se odvija u programskom okruženju U-Sight koji sadrži alate za lokalizaciju, kontrolu, mjerenje, brojanje elemenata. Kroz U-Sight Explorer EasyBuilder interfejs moguće je jednostavno i brzo grafičko programiranje. Senzor pored pouzdanog programskog paketa i modularnog dizajna posjeduje i fleksibilne komunikacijske protokole, jednostavnu instalaciju i konfiguraciju, a idealan je za optički pregled jednostavnih aplikacija.

Pored algoritama za detekciju prisustva, mjerenja količine, lokalizacije i kontrole, ove kamere posjeduju i detekciju boje. Kamera sa rezolucijom slike od 800 x 600, 2x zoom i snimanjem 55 slika/sekundi, u kombinaciji sa snažnim programskim paketom omogućava pouzdane, brze i jednostavne aplikacije kontrole. Svi modeli su kompatibilni sa softverom Cognex i VisionView ali i sa VisionView 900 HMI zaslonom osjetljivim na dodir, za jednostavnu provjeru rezultata i podešavanja postavki.

Osobine Cognex kamera za detekciju boje iz serije In-Sight 2000:
cognexy