Project Description

Serija In-Sight 7000 je potpuno opremljen, veoma moćan vision sistem, koji obavlja brze i precizne inspekcije u svim oblastima industrije.
Njegov kompaktan izgled lako se uklapa u proizvodne linije koje su prostorno ograničene, njegov modularni dizajn je izuzetno prilagođen potrebama vaših aplikacija.
Pored unutrašnjih i spoljašnjih opcija – osvjetljenja i kontrole osvjetljenja, serija In-Sight 7000 također ima veoma vidljiv LED indikator na kućištu kamere, što olakšava prikaz statusa inspekcije bez obzira na to gdje je sistem instaliran.

Serija In-Sight 7000 dostupna je u širokom spektru rezolucija uključujući  VGA (640×480) / SVGA (800×600), 1.3MP, 2MP i novi In-Sight 7905 sa čipom od 5MP. Za sve rezolucije su dostupni i monohromatski čipovi i čipovi u boji.

Više ne morate birati između brzine i industrijskih performansi. Uz brzu akviziciju i vodeće alate za inspekcijski nadzor, uključujući PatMax RedLine, SurfaceFX, OCRMax i alate za boje (samo modeli u boji), In-Sight 7000 vision sistem:

  • Brzo locira dio,
  • Precizno vrši neophodne inspekcije,

Pored toga, In-Sight 7900 serija kombinuje izuzetno visoke performanse serije In-Sight 5600/5705 sa faktorom oblika i modularnošću In-Sight 7000. Kada je riječ o automatizaciji fabrike, jedna veličina rijetko odgovara svim vrstama aplikacija. Zbog toga je In-Sight 7000 dizajniran sa tehnologijom Flexible Image Technology ™ (FIT ™), sa širokim izborom osvetljenja i optika koje se mogu promjeniti na licu mjesta i koje Vam omogućavaju da:

  • Prilagodite sistem za precizne aplikacije,
  • Optimizujete formiranje slike,
  • Smanjite potrebu za skupim spoljašnjim osvetljenjem,

In-Sight 7000 vision sistem je pažljivo projektovan sa kompletnim veoma moćnim Cognex vision algoritmima i praktičnim funkcijama koje Vam omogućavaju lako i pouzdano rješavanje problema. Ovaj višenamjenski sistem je idealan za inspekciju auto-dijelova, potrošačke elektronike i potrošačkih proizvoda, kao i automatizovanih proizvodnih operacija u drugim industrijama, uključujući hranu i piće, farmaceutsku, vazduhoplovnu, i solarnu.

In-Sight 7000 modeli i specifikacija

In-Sight Explorer Software

Svi In-Sight vision sistemi koriste In-Sight Explorer EasyBuider za podešavanje i inspekcijski nadzor proizvodnih procesa. Intuitivni interfejs vodi korisnika kroz proces podešavanja, korak po korak, i tako omogućava i početnicima i iskusnim korisnicima da brzo i jednostavno kofigurišu potrebe aplikacije. Većina aplikacija se može riješiti u jednostavnom point-and-click interfejsu  EasyBuilder-a, međutim ako se zahtjevi Vaše aplikacije promjene, In-Sight tabelarni prikaz Vam omogućava kontrolu kroz direktan pristup alatima za inspekcijski nadzor i opcijama komunikacije.
Pristup tabelama ne samo da obezbeđuje programsku fleksibilnost da bi se napravila bitna prilagođavanja, nego omogućava i da riješite bilo koju aplikaciju za inspekcijski nadzor.

U nastavku možete pogledati promotivni video In-Sight 7000