Project Description

Modeli serije In-Sight 2000 predstavljaju cjelokupan sistem snimanja, počevši od osvjetljenja, detektovanja objekata pa do procesiranja slike i davanja odgovarajućih izlaznih signala. Sastoje se od ugrađene kamere, procesora i LED osvjetljenja visokih performansi. Senzor posjeduje modularan dizajn koji omogućuje različite kombinacije osvjetljenja, sočiva i konektora:

Obrada snimljene slike izvodi se unutar samog senzora a podešavanja se vrše u In-Sight Exploer-u, programsko okruženje namjenjeno za konfiguraciju senzora. Pomenuto programsko okruženje uključuje niz alata i algoritama za kontrolu, mjerenje, brojanje, detekciju objekata i slično. Jednostavno i brzo grafičko programiranje moguće je putem In-Sight Explorer EasyBuilder-a. Senzori uz pouzdan programski paket, modularan dizajn, fleksibilnost komunikacijskih protokola te jednostavnu instalaciju, idealani su za mnogobrojne zahtjevne ili jednostavne inspekcije.

Osim algoritama za otkrivanje prisutnosti, detekcije, mjerenja, neki modeli uključuju i raspoznavanje boja. Senzor je u 800 x 600 rezoluciji, 2 x Zoom i mogućnost snimanja 55 slika/sekundi, što u kombinaciji sa snažnim programskim paketom pruža pouzdane i brze aplikacije. Svi modeli serije In-Sight kompatibilni su sa softverom Cognex VisionView i VisionView 900 HMI zaslonom u boji osjetljivim na dodir, koji služi za pregled rezultata i mijenjanje postavki.

Karakteristike senzora serije In-Sight 2000 date su u nastavku:

Također možete pogledati i kratki video klip o In-Sight 2000: