Project Description

GA500 mikro invertor je najnoviji rezultat stogodišnjeg razvoja i iskustva kompanije Yaskawa u oblasti upravljanja elektro motorima. Kompaktnog dizajna i fleksibilan u pogledu umrežavanja i tipa vodenih motora, jednostavan i intuitivan za upotrebu. Lako se integriše u sistemima i mašinama i predstavlja rješenje skoro svake aplikacije uz minimalne napore. Sa novim EZ vektorskim modom jedan invertor GA500 precizno pokreće, kako indukcione tako i sinhrone reduktantne i motore sa permanentnim magnetom bez sveobuhvatnog podešavanja.

Ostvaruje se do 6% više ušteda kod indukcionih motora i do 2% kod motora sa permanentnim magnetom kroz jedinstvenu automatsku funkciju maksimalnog iskorišćenja energije optimizacijom obrtnog momenta po amperu. Moguće je povezati do 5 invertera preko samo jedne Fieldbus mrežne kartice. Ostali drajvovi povezani su internom ugrađenom RS485 vezom. Mrežna komunikacija se moze održati i pri gubitku glavnog napajanja ukoliko se GA500 poveže na posebno 24VDC napajanje pri čemu se omogućava kontinualni monitoring i brzi START-UP nakon povratka napajanja.

GA500 se može programirati bez priključenog spoljnog napajanja dok je još u kutiji. Dovoljno ga je povezati sa Notebook računarom preko USB porta i DriveWizard® 10 software-a. Opciono eksterni LCD ekran sa tastaturom pojednostavljuje korišćenje invertora sa podrškom za 13 jezika, Wizardom, funkcijom kopiranja, skladištenjem podataka na micro SD karticu, automatskim backup-om, satom realnog vremena (real time clock). Konekcija se vrši standardnim RJ45 priključkom, a dostupna je i Bluetooth verzija za povezivanje na mobilni uredaj (tablet, telefon, računar … ). DriveWizard mobile je vrhunski alat za podešavanje GA500 invertora. On obezbjeđuje sve potrebne alate za postavljanje, nadgledanje i optimizaciju procesa kroz Wizard sa osciloskopom sa 8 kanala.

Yaskawa Manuals App, mobilna aplikacija za Android ili iOS obezbjeđuje najnovija upustva i specifikacije na mobilnim uređajima. Raspoloživa je bez nadoknade. DriveWorksEZ 10 je grafičko okruženje za kreiranje programabilnih funkcija koje će zadovoljiti većinu aplikacija umjesto eksternog kontrolera. GA500 je dostupan sa i bez ugrađenog EMC filtera – osnova uređaja (footprint) je ista, a razlika je samo u dubini uređaja. Standardna je montaža na DIN šinu za modele do 4kW (opciono i preko). Moguća je ugradnja u ormaru direkno jedan do drugog čime se postiže značajna ušteda prostora, a uz odgovarajući pomoćni set i montaža hladnjaka izvan ormara.

U nastavku možete pogledati promotivni video za GA500 seriju