Project Description

EtherCAT P interfejs omogućavaja prenos podataka i napajanja kroz samo jedan kabl. Od sada kompanija Escha nudi kompletan program za EtherCAT P aplikacije. Kablovi sa 4-pin konektorom za povezivanje uređaja sa P-tip kodiranim interfejsom omogućavaju prenos podataka i napajanja kroz kompaktni M8x1 interfejs. Sve nove komponente imaju pouzdanu 360° oploštenu zaštitu i u skladu sa IEC 61076-2-114 standardom. Crveno-crni kabl tipičan za EthetCAT P takođe posjeduje i UL certifikat.

EtherCAT P je proširenje EtherCAT tehnologije i omogućava korištenje četverožičnog standardnog kabela ne samo za prijenos podataka, već i za napajanje.To dovodi do isplativog i kompaktnog ožičenja i nižih troškova sistema. Novo razvijeno P-kodiranje sprječava pogrešno povezivanje standardnih EtherCAT P slejvova. Kako bi omogućili visoku pouzdanost i performanse, stavljen je naglasak na detalje tokom razvojnog procesa. Toliko je mnogo znanja i iskustva uloženo u nove EtherCAT P konektore da to nije još samo jedno kodiranje, već sasvim novi razvoj.

U ponudi je kompletan EtherCAT P program koji se sastoji od konektora, konektora sa kablom kao i odgovarajućim prirubnicama.  Sve je dostupno u ravnom ili ugaonom izdanju a takođe dostupne su i varijante muških i ženskih konektora. Sve komponente mogu prenositi snagu do 4A uz istovremeni brzi Ethernet do 100Mbps, a crveno-crni kabl dostupan je u verzijama AWG22 i AWG24.
Za sve standardne EtherCAT aplikacije nudi se 4-polni M8x1 konektori sa A-tip kodiranjem, 4-polni M12x1 konektori sa D-tip kodiranjem i RJ45 konektori.