Project Description

Spohn+Burkhardt je poznat po iznimno visokom kvalitetu upravljačkih ručica. Imaju dug radni vijek, širok temperaturni opseg i visoku IP zaštitu. Osim prekidača pravca i potenciometara, mogu biti opremljeni i HALL senzorima. Kod najnovijih modela 3D HALL senzori su obavezni. Pored klasičnih prekidača i analognih izlaza, program također sadrži upravljačke ručice sa različitim komunikacijama kao što su CAN, HS2, Profibus i ProfiNet.

Kvalitet i visoka IP zaštita

Kvalitetna proizvodnja i visoka IP zaštita osigurava dugovječnost uređaja. Zbog toga se Spohn+Burkhardt upravljači koriste u lučkim kranovima, običnim dizalicama, kao i na brodovima i drugim plovilima. Ručice koje se koriste za upravljanje brodovima dizajnirane su tako da mogu upravljati brzinom i smijerom kao i regulacijom vitla. Serija “Railway Professional” namijenjena je upravljanju vlakovima i tramvajima, a visoko precizne upravljačke ručice i za upravljanje invalidskim kolicima i drugim pomagalima.

 

Potpuna kontrola pri radu na visini

Ako se radi na visini, radno mjesto mora biti opremljeno kontrolnom stanicom SPOHN+BURKHARDT. Proizvođač nudi razne mogućnosti podešavanja i dosta udobnosti. Suspenzija može biti pneumatska ili mehanička. Podnožje za noge nosi cijelu konzolu. Za hladno okruženje, kontrolna stanica takođe ima i grijanje za operatera. Kompanija Spohn+Burkhardt je u mogućnosti da isporuči bilo koju vrstu opreme za kontrolne stanice.