Project Description

Daljinsko održavanje s mogućnošću aktivne kontrole i daljinskog pristupa uređajima, u doba modernih komunikacionih tehnologija, omogućavaju učinkovitije funkcionisanje u industriji. Obavještavanje putem e-maila ili SMS poruke na mobilni telefon ukoliko je došlo do problema na mašini, pristup kompletnim informacijama na upravljačkoj ploči, direkto povezivanje sa PLC-om i prenos direktne slike sa terena su samo neki od alata koje vam pruža kompanija Tipteh.

Daljinsko održavanje i pristup-Vuzix

Pametne naočale svjetski poznatog proizvođača Vuzix odgovor su na sve veću potrebu za daljinskim pristupom i kontrolom uređaja. Prenos podataka u realnom vremenu omogućava lakšu komunikaciju između radnika na terenu i stručnaka koji se može nalaziti bilo gdje u svijetu. Pomoću Vuzix pametnih naočala radnik sa terena šalje stvarnu sliku i zvuk svim učesnicima u videokonferenciji. Ovaj pristup omogućava stručnjacima lakše usmjeravanje radnika prilikom njegovog rada na terenu.

Prednosti daljinskog održavanja:

– Profesionalna pomoć bilo gdje i bilo kada, bez potrebe za putovanjima,
– Niži troškovi i ušteda vremena
– Lako i neometano,
– Glasovna (hands-free) kontrola,
– Briga o sigurnosti i zdravlju zaposlenih,
– Eliminisanje troškova mobilnog operatera, bez obzira na lokaciju.

Proizvođač pametnih naočala Vuzix nudi jednogodišnju besplatnu pretplatu na programe daljinske komunikacije (Zoom, Skype, Vuzix Remote Assist) prilikom kupovine naočala. Ubimax-ova napredna aplikacija za daljinski pristup xAssist nudi dodatne funkcije poput razmjene dokumenata i proširene stvarnosti za pomoć na daljinu.

Secomea- ekspert za udaljeni pristup

Secomea se specijalizirala za daljinske industrijske komunikacije kako bi vam pomogla u kontroli, upravljanju i servisiranju vaše opreme bez obzira gdje se nalazite. Njihov princip vođenja je „Učinite vezu sigurnom i lakom“.

Daljinsko održavanje uređaja s pristupom s bilo kojeg mjesta

Daljinsko održavanje: dijagnostika i programiranje PLC-ova, HMI-a i ostalih pametnih uređaja.
Prediktivno održavanje: Unaprijed dizajniran modul za izračun ukupne učinkovitosti opreme (OEE), uz dugoročnu analizu podataka, omogućava vam predviđanje budućih performansi i neuspjeha stroja.
Preventivno održavanje: Pristup nadzornoj ploči zasnovanoj na oblaku ili decentralizovanom SCADA web okruženja za upravljanje i nadzor.

U nastavku možete pogledati rješenja koja nudi kompanija Secomea

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili zahtjeva slobodno se obratite našem timu prodajnih inženjera.