Project Description

Cognex In-Sight 3D-L4000 Vision sistemi predstavljaju kombinaciju 3D laserskog skenera profila i pametnu kameru. Ova jedinstvena kombinacija omogućava brzo i jednostavno izvođenje širokog dijapazona 2D i 3D mjerenja u proizvodnji. Na taj način možete poboljšati tačnost mjerenja, dobiti trenutne informacije o rasporedu alata, te imati bolju kontrolu nad procesom proizvodnje.

Vision sistem sa mogučnošću 3D kontrole Cognex In-Sight

Cognex je vodeći proizvođač hardverske i softverske opreme za vizualizaciju, senzora i čitača bar kodova, koji se koriste u automatizaciji industrije. Širok spektar visokokvalitetne opreme po pristupačnoj cijeni vam pomaže poboljšati kvalitetu proizvoda, otkloniti nedostatke i smanjiti troškove proizvodnje.

Jedan od Cognex-ovih proizvoda je i jedinstveni Cognex In-Sight 3D-L4000 vision sistem. On predstavlja kombinaciju 3D laserskog skenera profila i pametne kamere, što omogućava brzu i jednostavnu kontrolu i mjerenje širokog raspona 2D i 3D proizvoda u proizvodnji.

Iskoristite prednost prikaza slike u realnom prostoru

Skener Cognex In-Sight 3D-L4000 vision sistema uz pomoć patentirane optike i plavog lasera, snima visokokvalitetne 3D slike. Uz moćnu procesorsku jedinicu ugrađenu u skener, koja pokreće širok raspon softverskih funkcija i alata, možete vrlo učinkovito kontrolirati svoju proizvodnju.

Ukoliko su vam potrebni alati za izvođenje kontrole u 3D prostoru, sa Cognex In-Sight 3D-L4000 nećete imati problema jer su izuzetno pouzdani i jednostavni za korištenje. Oni koriste dobro poznati kocept 2D kontrole u robusnom softverskom okruženju In-Sight SpreadSheet.

Vision sistem sa širokim rasponom 3D alata

Uz Cognex In-Sight 3D-L4000 vision sisteme, alatima u softverskom okruženju manipulirate izravno u 3D prostoru, a ne samo neposredno, putem 2D slike visine, kao sa tradicionalnim alatima. Na taj način moguće je poboljšati tačnost rezultata mjerenja i proširiti spektar kontrole nad svojim proizvodima. Neposredni rad u 3D okruženju omogućava i trenutnu povratnu informaciju o postavljanju alata i rezultatu kontrole.

Osim jednostavnih tradicionalnih alata kao što je pronalaženje ravnina za mjerenje visine, 3D-L4000 softversko okruženje također uključuje kompletan paket naprednih 3D alata. Iskoristite priliku i sa lakoćom kombinujte rad u realnom 3D i 2D okruženju, što će Vam omogućiti kontrolu nad više različitih mjerenja, te bržu isplativost.

PREUZIMANJE BROŠIRE

Korisnični interface In-Sight Spreadsheet za jednostavniji razvoj aplikacija

Korisnički interface Cognex In-Sight Spreadsheet vodi vas prilikom izrade vlastite aplikacije. Pomoću njega možete brzo i jednostavno napraviti svoju aplikaciju bez programerskog znanja.

Istovremeno, pojednostavljena je i integracija u postojeće sisteme sa širokim rasponom I/O signala i komunikacijskih protokola kao što su TCP/IP, Modbus TCP/IP, Ethernet/IP, PROFINET, itd.

Želite li znati više?

Ukoliko želite znati više budite slobodni i kontaktirajte nas na već poznate mail-ove:

info@tipteh.ba
nadir.durmic@tipteh.ba
ognjen.petric@tipteh.ba
sevko.imamovic@tipteh.ba
emir.hajdukovic@tipteh.ba