Project Description

Najnoviji mjerač debljine thicknessSENSOR kompanije Micro Epsilon namijenjen je za beskontaktno mjerenje debljine metala, plastike i drugih materijala trakastog ili pločastog oblika. Senzor je izuzetno kompaktan i može se koristiti na mjestima gdje je ograničen prostor namjenjen za instalaciju. Senzor za mjerenje debljine koristi tzv. laser-differential metodu, što znači da mjeri udaljenost od površine objekta sa gornje i donje strane. Sam senzor je logička jedinica, te na osnovu podataka dobijenih sa lasera izračunava debljinu. Ta vrijednost se dalje prenosi kao analogni signal ili putem Ethernet protokola.

ThicknessSENSOR predstavlja izvanredan sistem za mjerenje debljine. Omogućava mjerenje debljine sa tačnošću do 10µm, što ga na tržištu uvrštava među uređaje s najboljim odnosom cijene i kvaliteta. Na mjeraču je implementiran interfejs posljednje generacije, što korisniku omogućava brzu i jednostavnu konfiguraciju. Korisnik na uređaj može postaviti osam različitih konfiguracija po vlastitoj potrebi. Ove postavke se mogu koristiti na samom senzoru ali se mogu izvoziti i koristiti na drugim senzorima.

ThicknessSENSOR koristi laserske senzore posljednje generacije ILD1420 koji ima izuzetno mali laser crvene boje. Omogućava do 4000 mjerenja u sekundi i napredne analize laserske refleksije. Također omogućava precizno mjerenje površina visoke refleksije.