Project Description

Boost serija kamera proizvođača Basler je odličan izbor za aplikacije koje zahtjevaju veliku brzinu slikanja i veoma visoku rezoluciju, kao i prenos podataka na velike udaljenosti. Stoga su kamere Boost serije idealna alternativa za aplikacije koje su u prošlosti zahtjevale povezivanje Camera Link i CoaXPress 1.1 (CPX-6). Baslerov boost set kamera CXP-12 i CXP-1 interfejs kartica značajno smanjuju vaše troškove integracije uz izuzetno povoljan omjer cijene i kvaliteta. Takođe pojednostavljen je i sam proces kupovine jer uz kameru dobijate i odgovarajuću interfejs karticu.

Korištenjem ovog seta, koji uključuje kameru iz boost serije i kompatibilne interfejs kartice postižete provjerenu, optimalnu i koordiniranu komunikaciju između komponenata. Veoma moćan ali istovremeno i veoma jednostavan za upotrebu pylon Camera Software Suite + SDK omogućava jednostavnu konfiguraciju kamere kao i podešavanje svih potrebnih parametara slike.

Basler boost set i njegove ključne karakteristike

– Kvalitetne slike sa Sony Pregius IMX255 (9 MP) i IMX255 (12 MP) senzorima,
– CoaXPress 2.0 radno okruženje,
– Širina opsega 12,5 Gbps po jednom kanalu,
– Maksimalna brzina snimanja do 93 slike u sekundi (9 MP) i 68 slika po sekundi (12 MP),
– Standardizovani Micro-BNC konektor (HD-BNC),
– Jedinstveni skup prednosti Basler PGI,
– Kompatibilnost sa GenTL,
– Mogućnost montaže C ili F leća,
– Senzori do veličine 1,1″.

Brz i pouzdan protokol za zahtjevnu obradu slika

Novi standard CoaXPress 2.0 (CXP-12) omogućuje brz i pouzdan prijenos podataka i pojednostavljuje uspostavljanje komunikacije, što je posebno važno kod veoma zahtjevnih aplikacija za obradu slike. Ovaj standard je posebno pogodan za Baslerove boost kamere sa najnovijom generacijom CMOS senzora Sony Pregius IMX255 i IMX253 sa rezolucijom od 9 i 12 megapiksela-mono i kolor modeli.
Sa jednim koaksijalnim kablom CoaXPress 2.0 širine opsega do 12,5 Gbps, jedna kamera može snimiti slike brzinom do 93 kadra u sekundi (93 fps).Pored toga, GenTL standard omogućava jednostavnu integraciju kamera u vaše postojeće sisteme.

Prednosti CoaXPress 2.0 (CXP-12):
– Jedno od najbržih radnih okruženja na tržištu sa opsegom do 12,5 Gbps,
– Dužina kabla do 40 m uz istovremeno prenošenje podataka i napajanja,
– Precizna sinhronizacija kamera sa malim kašnjenjem u sistemima sa više kamera,
– Primjetno niži troškovi integracije u odnosu na Camera Link i CoaXPress 1.1 sisteme,
– Maksimalna iskorištenost najnovijih CMOS senzora, u pogledu rezolucije i brzine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili zahtjeva slobodno se obratite našem timu prodajnih inženjera koji će vam rado pomoći prilikom odabira najoptimalnije opreme za vašu aplikaciju.