Project Description

Ponosni smo što možemo objaviti da je kompanija Photoneo odlučila surađivati ​​sa Tipteh doo grupacijom na implementaciji njihovih naprednih rješenja za 3D machine vision u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i MakedonijiUvjerili smo ih svojim znanjem na polju machine visiona i mnogim uspješno završenim projektima. Rado ćemo vam pomoći da integrišete opremu za 3D machine vision u kompatibilne robote vodećih proizvođača. Photoneo je Slovački proizvođač 3D maachine vision opreme. Sa svojim proizvodima svrstani su među 50 najboljih kompanija koje diktiraju razvoj tehnologije u Europskoj uniji.

Napredna tehnologija za vaš uspjeh

U svojim 3D rješenjima za machine vision koristili su 3D senzore koji snimaju slike visoke rezolucije od 3,2 MP. Apsolutna tačnost slike je manja od 25 µm, što govori u prilog tačnosti snimljenih slika. Photoneo skeneri su zasnovani na NVIDIA Maxwell grafičkom procesoru sa 256 NVIDIA CUDA jezgri. Oni implementiraju algoritme za detekciju 3D objekata, koji će vam omogućiti manipulaciju detektovanim objektima i osigurati viši nivo kvalitete. Pomoću ovih informacija moći ćete naučiti robote tačnom položaju objekata i navigaciji u prostoru.

Karakteristike koje će vas impresionirati:

  • Vodeća tehnologija senzora za tačnost i performanse
  • Manja osetljivost na ambijentalno osvetljenje
  • Veća dubina snimljenih slika
  • Čvrsto kućište od karbonskih vlakana za stabilnu kalibraciju skenera
  • NVIDIA grafički procesor za izvršavanje moćnih algoritama
  • 3D skener s najboljim omjerom cijene i performansi na tržištu
  • Napredni API softver
  • Kompatibilno s vodećim proizvođačima robota  Yaskawa, Mitsubishi Electric, Universal Robots, Omron, Staubi, Fanuc, Kuka i ABB

Postoji 5 modela posebno dizajniranih za različite udaljenosti skeniranja. Klikom ispod moći ćete odabrati model 3D skenera pogodan za vašu aplikaciju!

Kliknite ovdje!

3D machine vision – naučimo robote da vide!

Jedan od najtipičnijih primjera korištenja Photoneo PhoXi 3D skenera je integracija s robotom u procesu sekvencijalnog preuzimanja nasumično smještenih objekata iz kontejnera. Slika prikazuje rad robota i Photoneo 3D skenera.
Zahvaljujući svestranoj fleksibilnosti 3D skenera i mogućnosti integracije s raznim robotima, mogu se stvoriti i druga prilagođena rješenja.

Za više informacija se možete obratiti našem stručnom timu inženjera koji će, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i brojnim aplikacijama u oblasti mašinske vizije, rado saslušati Vaše zahtjeve i pomoći Vam pri odabiru opreme ili izrade idejnog rješenja.