Project Description

Photoneo 3D Machine Vision Camera je kamera najviše rezolucije na svijetu koja će vam omogućiti da snimate tačne, brze i robusne 3D slike dinamičnih objekata!
MotionCam-3D 3D kamera za machine vision ključni je dio Photoneove opreme za 3D machine vision. Svojom opremom ova vrhunska kompanija brine o većoj efikasnosti i optimizaciji procesa proizvodnje i montaže. Neophodni su posebno u automobilskoj, logističkoj i elektroničkoj industriji, kao i u prehrambenoj te farmaceutskoj industriji.

Kamera za machine vision MotionCam-3D dobila je brojne nagrade za svoju inovaciju. Omogućit će vam brzo, robusno i precizno snimanje 3D slika predmeta, čak i onih u pokretu!

Svojom patentiranom tehnologijom paralelne strukturirane svjetlosti snima detaljne oblake tačaka objekata koji se brzo kreću. Za razliku od stereo ili ToF kamere, ne postoji kompromis između brzine snimanja i kvaliteta snimljenih slika.

Zahvaljujući tehnologiji paralelnog strukturiranog svjetla 3D, kamera za machine vision MotionCam-3D nije osjetljiva na vibracije, ambijentalno svjetlo i smanjenje oštrine na račun kretanja. Tako da možete računati na to da ćete osigurati snimanje slika bez izobličenja i drugih artefakata, čak i u promjenjivim uvjetima.

Kamera Photoneo MotionCam-3D također je dobila nagradu IERA (Innovation and Entrepreneurship in Robotics and Automation) 2020. godine , što je, prema Photoneu, jedna od najvažnijih nagrada u svijetu robotike.

Ključne karakteristike 3D kamere za machine vision

  • Rezolucija 0,9 Mpx za dinamičke i 2 Mpx za statične objekte,
  • Brzina snima do 20 slika u sekundi,
  • Snimite slike predmeta u pokretu do brzine od 40 m / s,
  • Područje rada od 343 x 507 mm do 1836 x 2495 mm (ovisno o modelu kamere),
  • IP65 kućište,
  • PoE napajanje.

5 različitih veličina – svaka za vlastiti tip primjene

Moćna i robusna 3D kamera za machine vision

Photoneo MotionCam-3D dodatno je poboljšan moćnom jedinicom za obradu grafike koja može obraditi čak 15 miliona 3D tačaka u sekundi. Obrada slike i rekonstrukcija oblaka tačaka vrši se u 3D kameri i stoga ne opterećuje personalni ili industrijski računar s kojim je povezan. To će vam pružiti korištenje ukupne procesorske snage za vlastita mjerenja i obradu uslikanih oblaka tačaka.

Zbog zaštite od prodora vode i prašine (klasa zaštite IP65), 3D kamera je pogodna za zahtjevna industrijska okruženja. Mogućnost napajanja mrežnim kablom (PoE) dužine do 30 metara pojednostavit će instalaciju u takvim okruženjima.

Sa korisnim dometom od 36 cm do 3 m, 3D kamera pogodna je za širok spektar aplikacija. Možete ga koristiti u industriji, kao i u logistici i drugdje.

Postavite parametre brzo i jednostavno

Pomoću besplatnog softverskog alata PhoXi Control možete brzo i jednostavno podesiti Photoneo MotionCam-3D kameru za machine vision. Između ostalog, softversko okruženje omogućit će vam postavljanje različitih radnih parametara te pregled i spremanje zarobljenih oblaka točaka.

Slično Photoneo PhoXi 3D skeneru , MotionCam-3D kamera je podržana u razvojnim okruženjima Adaptive Vision Studio , Halcon, LabView i Matrox Imaging.

Napredni korisnici i sistemski integratori također imaju API-je za programske jezike C ++ i C #.

Za više informacija se možete obratiti našem stručnom timu inženjera koji će, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i brojnim aplikacijama u oblasti mašinske vizije, rado saslušati Vaše zahtjeve i pomoći Vam pri odabiru opreme ili izrade idejnog rješenja.