Pristupačan i pouzdan senzor slike

Vision senzori Cognex In-Sight 2000, odnosno senzori slike za provjeru, su u osnovi industrijski senzori sa ugrađenom kamerom, procesorom, osvjetljenjem i optikom. Oni kombinuju snagu In-Sight vision sistema sa jednostavnošću i pristupačnošću industrijskog senzora za rješavanje aplikacija za zaštitu od grešaka.

Snažan i modularan senzor slike

Takozvani kontrolni senzor slike je u osnovi industrijski senzor sa ugrađenom kamerom, procesorom, osvjetljenjem i optikom. Nova In-Sight 2000 serija senzora slike kombinuje moćno softversko okruženje In-Sight sa jednostavnim, pristupačnim senzorom slike.

Zahvaljujući odličnoj kombinaciji već testiranih In-Sight alata i algoritama i novom modularnom dizajnu, konfiguracija senzora slike je brza i laka. Zajedno sa In-Sight Explorer EasyBuilder interfejsom, koji obezbjeđuje brzo programiranje korak po korak, serija In-Sight 2000 omogućava čak i neiskusnim korisnicima da ostvare pouzdane kontrolne aplikacije.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Instalirajte senzor slike sa lakoćom

Cognex In-Sight 2000 senzor slike

Modularni dizajn omogućava brzu zamjenu svjetla u boji, sočiva i ugradnju konektora. Tako se konfiguracija priključnih konektora može izvesti u pravoj ili ugaonoj izvedbi bez dodatne opreme.

Ovo osigurava maksimalnu fleksibilnost instalacije, pojednostavljuje ožičenje i smanjuje potrebu za dodatnim nosačima. Njegovo, patentirano, kružno LED svjetlo visokih performansi također može da proizvede difuzno osvjetljenje po cijeloj slici, čime se eliminiše potreba za skupim spoljnim osvjetljenjem.

Ostvarite pouzdanu kontrolu

In-Sight 2000 modeli su svi idealni za optičku kontrolu jednostavnih aplikacija kao što su provjera prisustva/odsustva i optimizacija proizvodnje u liniji.

Možete birati između 3 modela:

  • In-Sight 2000-110 i In-Sight 2000-120 sadrže DOBRE/LOŠE kontrolne algoritme.
  • Model In-Sight 2000-130 ima dodatne funkcije: pozicije, brojanje piksela, osvjetljenost, kontrast, različita mjerenja i brojanje.
Cognex In-Sight 2000 senzor slike

Prednosti senzora slike

Cognex In-Sight 2000 senzor slike
  • Pristupačan vision senzor sa softverom In-Sight Explorer i EasyBuilder
  • Jednostavan za korištenje za postojeće i za nove korisnike
  • Pouzdani Cognex alati i In-Sight algoritmi
  • Jedan program In-Sight Explorer za osnovna i napredna rješenja vision inspekcijskih sistema
  • Brzo zamjenjivo osvjetljenje i sočiva
  • Kompaktan modularni dizajn

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Cognex In-Sight 2000 senzor slike

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti