Project Description

Takozvani senzor slike je u osnovi industrijski senzor sa ugrađenom kamerom, procesorom, optikom i osvjetljenjem. Nova serija In-Sight 2000 senzora slike objedinjuje moćno programsko okruženje In-Sight sa jednostavnim, cjenovno pristupačnim, senzorom slike. Zahvaljujući savršenoj kombinaciji alata i algoritama programskog okruženja In-Sight, te novim modularnim dizajnom, obrada slike je brza i jednostavna.

Modularan dizajn omogućava brzu zamjenu osvjetljenja i objektiva a konfiguracija priključnih konektora dolazi u dvije izvedbe, ravni i ugaoni što osigurava maksimalnu fleksibilnost instalacije. Njegovo kružno LED osvjetljenje visokih performansi emitira dufuziono svjetlo i na taj način eliminiše potrebu za dodatnim nosačima. Uz In-Sight Explorer EasyBuilder interfejs koje pruža brzo programiranje, te sa In-Sight 2000, moguće je kreiranje pouzdane aplikacije kontrole čak i neiskusnim korisnicima.

Idealan za optičku kontrolu jednostavnih aplikacija kao što su detektovanje prisutnosti/odsutnosti  i optimizacija proizvodnih linija.

Senzor slike In- Sight 2000:

  • Cjenovno prihvatljiv senzor slike sa programskim paketom In-Sight Explorer EasyBuilder
  • Jednostavan za upotrebu, kako za stare tako i za nove korisnike
  • Pouzdani alati i algoritmi Cognex In-Sight
  • Jedinstven softver In-Sight Explorer za osnovne i napredne aplikacije vision sistema
  • Brza zamjena objektiva i osvjetljenja
  • Kompaktan modularan dizajn

In-Sight 2000 modeli:

Postoje tri modela In-Sight 2000 senzora slike za korisnički interfejs EasyBuilder od kojih su: In-Sight 2000-110 i 2000-120 modelisa kojima je moguće raditi aplikacije DOBAR/LOŠ dok model 2000-130 pruža i dodatne opcije: položaja, broj piksela, osvjetljenje, kontrast, različita mjerenja i sl.